OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 19., kedd 12:19

A Széchenyi Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról

    A Hitel Széchenyi legbonyolultabb nyelvezetű műve. Ezért 2015-ben a Széchenyi Alapítvány kezdeményezésére egy team átírta a Hitelt mai magyar nyelvre úgy, hogy tartalma kicsit sem változott, és könnyen megérthetővé tették Széchenyi gondolatait. Valójában ez az átírás teszi lehetővé az érthető, világos fordítást.
A Bethlen Gábor Alapkezelő 2020. évi "Nemzetpolitikai célú támogatások" keretében pályázatot hirdetett. A pályázat kiírói– a magyarság összetartozása jegyében – értékteremtő programok megvalósítására akarták ösztönözni a pályázókat. A pályázat feltétele volt, hogy legalább két határon kívüli támogatója legyen a projektünknek. Így a Széchényi Családegyesület (képviseli Széchényi Kálmán) – mely szervezet a világon élő Széchényi Ferenc leszármazottjainak képviselője – nem csak eszmeileg, hanem anyagilag is, illetve a Magyar Könyvbarátok Hagyományőrző Könyvtár Toronto (képviseli Catherine Szabo) támogatják hivatalosan a projektünket.
A pályázati kiírásra a Széchenyi Alapítvány benyújtotta a Hitel angol fordítására irányuló pályázatát 8 300 000 forint költségigénnyel. A Széchenyi Alapítvány egymillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A megítélt támogatásból a feladatot lehetetlen teljesíteni, de az alapítvány kurátorainak többsége azon az állásponton volt, hogy ne utasítsuk vissza a megítélt összeget, hanem kezdjük el a Hitel fordítását és bízzunk további támogatásokban.

     Kiadó: Széchenyi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.