OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 19., kedd 12:19

A Széchenyi Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Tájékoztató Széchenyi Hitel című művének angol nyelvű kiadásáról

    A fordítást az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI) végzi, amely minőségbiztosított, 100%-ban állami tulajdonú, nagy múltú 2019-ben 150 éves megbízható állami fordítóiroda. Figyelemmel a finanszírozás szakaszosságára keretszerződést kötöttünk az OFFI-val a teljes mű lefordítására. Szükségesnek ítéltük konzulensként dr. Velkey Ferenc Széchenyi-szakértő egyetemi tanárt felkérését.
A projektet szakaszokra bontottuk.
Az első szakasz 2020. december 31-én véget ért. A fordítással tovább jutottunk, mint ahogy eredetileg terveztük, mert a New York-i Széchenyi István Társaság kapcsolódott a projekthez, mivel a programjukban nekik is szerepel a Hitel angolra fordítása. Az általuk korábban már lefordíttatott szövegrészeket rendelkezésünkre bocsájtották.
Az év folyamán több szervezetet kerestünk meg, hogy a támogatásukkal a fordítás egy ütemben megtörténhessen.  2020-ban a Magyar Tudományos Akadémiától nyertünk 1 5000 000, azaz másfél millió forintot, amelynek felhasználásával biztosítottnak látjuk a fordítás márciusi befejezését.
Hátralévő feladatok
Legfontosabb a források biztosítása. Reméljük, hogy pályázatokon keresztül tudunk forrást szerezni, de folyamatosan próbálkozunk civil, állami és intézményi támogatók megnyerésére, hiszen az angol nyelvű Hitel megjelenése jelentős és sikerrel kecsegtető esemény. Eddig magánszemélyektől és civil szervezetektől majd’ egy millió forintot kaptunk.

     Kiadó: Széchenyi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.