OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. január 19., kedd 13:41

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Ne függesszék fel hamis adatok alapján senki társadalombiztosítását!

    Azonnali és teljeskörű tájékoztatást kérünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőjétől, Dr. Sors Lászlótól az egészségügyi szolgáltatási járulék ellenőrzésének és beszedésének mikéntjével kapcsolatban. A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének tájékoztatása szerint ugyanis sok esetben hamis és hiányos adatok alapján törlik a törvényesen adózó magyar állampolgárok köztartozás mentes státuszát, sőt vannak, akik ellen végrehajtást is indítanak. A könyvelők egyesülete beszámolt arról is, hogy sok ügyfelet annak ellenére is csak levélben tájékoztat a NAV a társadalombiztosítási státuszával kapcsolatban, hogy az állampolgárnak van működő ügyfélkapuja. Elvárjuk a hivataltól, hogy csak teljes körültekintéssel, a szükséges adatok begyűjtése és az állampolgárok megfelelő tájékoztatása után intézkedjen. Senkit nem érhet hátrány azért, mert az állam korábban nem végezte el szakszerűen a munkáját, nem regisztrálta megfelelően az adózók befizetéseit, vagy annak hiányát! Arra kérjük Sors Lászlót, ne büntessék az adózókat olyan hibákért és hiányosságokért, amiért az állam és nem az állampolgár a felelős! Azonnali és teljeskörű tájékoztatást várunk a NAV vezetőjétől az MKOE által felvetett problémákkal kapcsolatban!

Szabadai Viktor,

a Magyar Liberális Párt ügyvivője
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.