OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 19., kedd 15:27

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Az LMP látni akarja a Tiborcz-féle erdőtelepítési pályázat részleteit -

    Az LMP Magyarország zöld pártja több szempontból is aggályosnak tartja, hogy Orbán Viktor veje ismét Európai Uniós támogatáshoz jut, most egy erdőtelepítési programhoz. A zöld párt ezért írásbeli kérdéssel fordult Nagy István miniszterhez, hogy megtudja, Tiborcz István milyen előzetes szakmai tevékenysége alapján, milyen feltételekkel kapta meg a támogatást.    

Néhány napja értesülhettünk róla, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor veje erdőtelepítésre nyert 215 millió forintos vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió által biztosított vidékfejlesztési forrásból.

Az erdősítés azonban nem puszta elhatározás és faültetés kérdése, hanem komoly előtanulmányokat és a végrehajtáshoz szükséges szakértelmet és szigorú ellenőrzést igényel. Az LMP ezért különösen aggályosnak tartja, hogy az eddig más területeken tevékenykedő, és erdészeti ismeretekkel, gyakorlattal nem rendelkező Tiborcz István és csapata most erdősítéssel kezd el foglalkozni. A kétségeket csak erősíti, hogy 2013-ban, a miniszterelnöki vő csabdi birtokával szomszédos NATURA 2000 területen illegális favágás, pontosabban erdőpusztítás történt, amelyet Tiborcz István nevéhez kötött akkor több újságcikk is.

A fentiek miatt az LMP írásbeli kérdéssel fordul Nagy István miniszterhez, hogy megtudja, Tiborcz István milyen előzetes tevékenysége alapján, milyen feltételekkel kapott erdőtelepítési támogatást.  

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.