OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 19., kedd 15:36

A Magyarországi Jehova Tanúi Egyház közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) - Jehova Tanúi 2020-ban 33 nyelven adtak ki Bibliát

    A Keresztény görög iratok új világ fordításáról (más néven: Újszövetség) Alexander Thomson bibliakritikus 1952-ben ezt írta: "Nyilvánvalóan hozzáértő és ügyes tudósok munkája ez a fordítás, akik a görög szöveget igyekeztek olyan híven visszaadni, amennyire csak az angol nyelv kifejezőkészsége megengedi." Szavait így zárta: "Jó lenne, ha minden olvasó kezében ott lenne az Új világ fordítás. Helye van a könyvtárunkban."
Alexander Thomson, az ezt követően megjelenő Héber Iratok (más néven: Ószövetség) részletének áttekintése után kijelentette: "Ajánlom ezt a munkát, mint becsületes és célirányos erőfeszítést arra, hogy modern angol nyelven adják vissza a Szentírást. Itt semmi kísérlet nem látszik arra, hogy bármilyen tantételeket vagy elméleteket ráerőszakoljanak az emberekre."
Az Új világ fordításról évtizedekkel később is jót mondtak a kritikusok. 2003-ban egy vallásprofesszor a Truth in Translation című könyvében kijelenti, hogy "a megvizsgált fordítások közül [9 ilyen volt] ez a legpontosabb". Hozzáfűzte még: "Az eltérések nagy hányada annak tudható be, hogy az Új világ fordítás pontosabb, mivel az Újszövetség íróinak eredeti kifejezéseit szó szerint, konzervatívan adja vissza".

     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.