OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 20., szerda 12:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - A kormány azonnal adjon útmutatást az oltóközpontoknak, hogyan használhatják fel a megmaradt oltóanyagot!

    Az Átlátszó.hu oldalnak nyilatkozva mondta el egy neve elhallgatását kérő budapesti orvos, hogy a katasztrofális szervezetlenség és az oltási stratégia hiánya miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi. Ampullánként egyszerre 5-6 vakcinaegységet lehet kibontani, de az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de bármilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Az említett orvos szerint az osztályukon fekvő betegeket, a kórházi dolgozók családtagjait be lehetne oltani a maradék vakcinákkal, az oltóközpontban dolgozók azonban nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, ezért kerül a kukába a sok oltóanyag.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: sürgősen adjanak útmutatást az oltóközpontoknak, hogy hogyan használhatják fel a megmaradt oltóanyagokat! Elképesztő, hogy miközben rengetegen várnak oltásra, azért dobálják ki az oltóanyagot, mert a központi utasítás hiánya miatt nem merik felhasználni, nehogy valamilyen hátrányos következménye legyen az egyébként ésszerű döntésnek. Mi, európai magyarok elvárjuk a kormánytól, hogy azonnal adjanak erre pontos útmutatást, mert ez a jelenlegi helyzet és káosz elfogadhatatlan a világjárvány közepén!

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.