OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 20., szerda 12:53

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Négynapos munkahét bevezetését javasolja a Párbeszéd a kormánynak

    A koronavírus-járvány az emberek életének valamennyi területére komoly hatással van, így a munka világára is. Míg a home office hatásosságából okulva számos vállalkozás döntött úgy, hogy a későbbiekben is ezt a munkamódszert alkalmazza, addig a négynapos munkahét is egyre nagyobb körben válik bevetté. A Párbeszéd határozati javaslatával szorgalmazza ennek alkalmazását.

Egyre több hír szól arról, hogy mind külföldön, mind Magyarországon vállalatok sora vezeti be a négynapos munkahetet. Pár évtizede elképzelhetetlennek tűnt, hogy a szombatok pihenőnapok legyenek, ma pedig egyre több lépést tesz a világ a négynapos munkahét irányába – ezzel pedig nemcsak a dolgozók, de a munkáltatók és a vállalatok is számtalan pozitív hozadékot érhetnek el.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.