OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 20., szerda 12:54

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Négynapos munkahét bevezetését javasolja a Párbeszéd a kormánynak

    A nemzetközi példák rendre azt mutatják, hogy a munkaidő csökkenése együtt jár a hatékonyság és a termelékenység növekedésével, emellett a dolgozók munkamorálja, életminősége is pozitív irányba változik, a környezeti hatásokról nem is beszélve. Tekintettel a fentiekre, a Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé, amelyben a négynapos munkahét bevezetését szorgalmazza – egyelőre – a veszélyhelyzet idejére.

A javaslat értelmében a munkavállalók főszabály szerint heti négy napban, hétfőtől csütörtökig nyolc órában dolgoznak, de a munka jellegére való figyelemmel heti öt napot is elrendelhet a munkaadó – ebben az esetben a napi munkaidő hétfőtől csütörtökig hét óra, pénteken négy óra. A munkaidő átalakulása nem eredményezheti a bérek csökkenését, a négynapos munkahéttel kapcsolatos költségeket illetően a munkáltatók állami támogatást kérhetnek.

Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.