OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 20., szerda 13:13

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Együttműködési megállapodást kötött a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság és a Miskolci Egyetem

    A dokumentumot Miskolcon Prof. Dr. Horváth Zita rektor és Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság /TEF/ főigazgatója látta el kézjegyével.

A közös szakmai munka célja, hogy a felek szorosan együttműködjenek a területi felzárkózást segítő programok sikeres végrehajtásában, a hátrányos helyzetű térségekben élők életkörülményeinek javításában, a társadalmi mobilitási csatornák erősítésében. A TEF látja el ugyanis országosan egyebek között a vidék lakosságmegtartó képességének növelése érdekében szükséges gazdaságélénkítő programokkal kapcsolatos feladatokat.

A miskolci egyetemisták – tudásukkal, ismereteikkel – a konkrét helyszíneken ismerhetik meg és segíthetik az esélyteremtő projektekben zajló munkát. A Miskolci Egyetem a jövőben számíthat a TEF szakembereinek tapasztalataira a képzési struktúrába illeszkedő gazdasági, társadalom-fejlesztő programok összehangolása terén.  

Sztojka Attila, a TEF főigazgatója azt is reméli, hogy egy új házépítési technológia miskolci létesítésekor az egyetem hallgatói folyamatosan vizsgálják majd annak továbbfejlesztési lehetőségeit.    

Prof. Dr. Horváth Zita rektor elmondta, hogy a Miskolci Egyetem, mint a régió tudásbázisa felelősséggel tartozik a térség felemelkedéséért. Az egyetemnek ezután is meghatározó stratégiai célja lesz, hogy szerepet vállaljon társadalmi kérdésekben.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.