OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2021. január 20., szerda 15:43

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - NYÍLT LEVÉL - Szél Bernadett országgyűlési képviselő asszony részére

    Tisztelt Képviselő Asszony!
Engedje meg, hogy a 2021. január 18. napján közzétett Facebook bejegyzésével összefüggésben – melyben a kapcsolati erőszak áldozatai iránt érzett aggodalmának ad hangot – az alábbiakról tájékoztassam:

A hazai áldozatsegítési rendszer hatósugara az áldozatok meglehetősen széles körét lefedi, nem csupán a kapcsolati erőszak sértettjeire, hanem valamennyi bűncselekmény és a tulajdon elleni szabálysértések elszenvedőire is kiterjed.
Az Igazságügyi Minisztérium a 2020-as esztendőt az áldozatsegítés éveként hirdette meg. Ennek jegyében jelentős reformokat hajtottunk végre. Magyarország Kormánya elfogadta az állami áldozatsegítés rendszerének továbbfejlesztéséről szóló jelentést, melynek nyomán a minisztérium haladéktalanul megkezdte egy új szemléletű, az áldozatok közvetlen elérésén alapuló modell bevezetését. Az egyes igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2020. évi CLXV. törvény több rendelkezést érintően módosította a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvényt. A 2021. január 1-jétől hatályba lépett jogszabályi változások számos ponton könnyítik meg az áldozatsegítő szolgáltatások igénybevételét a bajbajutottak számára.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.