2024. április 16. kedd

2021. január 20., szerda 20:31

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Közlemény a KISE alapítójának, Dr. Tímár Györgynek, a Független Kisgazdapárt alelnökének elhunyta alkalmából.

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete elnöksége mély megrendüléssel tudatja támogatóival, szimpatizánsaival, és a közvéleménnyel, hogy alapítónk, Dr. Tímár György ügyvéd úr, a Független Kisgazdapárt egykori alelnöke és frakcióvezető-helyettese nincs többé. 2021. 01. 18-án itthagyott bennünket. Temetése a mai napon volt.
Ügyvéd úr kérlelhetetlen ellensége volt a rablóprivatizációnak, az államosított /értsd elrabolt/ tulajdonok elherdálásának, amely -és ezt többen megírták már-, lényegében a bűncselekmények legalizálásának tekinthetőek.
Küzdött az akkori Alkotmánybírósággal, amely hatalmi tényező, -és erre is többen rámutattak-, nagy "problémaérzékenységgel" védte például a személyi számot, de az államosítás során elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények esetében semmi kivetnivalót nem talált.
Az Egyesületünk 1990.09.03-i megalapítása gyakorlatilag teljes egészében az ő munkája, neki köszönhetjük létezésünket, a restitúciós alapcél megfogalmazását és jogi alátámasztását.
/első rész vége/

Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete