OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 20., szerda 20:31

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 20., szerda (OS) - Közlemény a KISE alapítójának, Dr. Tímár Györgynek, a Független Kisgazdapárt alelnökének elhunyta alkalmából. (2. rész)

    /folytatás/
Ő és Tóth Zoltán József professzor fogalmazta meg azt az alapvető jogi ismérvet, hogy az önkényuralom jogrendszerének jogfolytonos átvitele egy demokratikusnak deklarált jogrendszerbe kizárt, az nem lehetséges. Akkor sem lehetséges, ha sajnos éppen ezt tette, ezt jogfolytonos átvitelt próbálta erőltetni határozataiban az akkori Alkotmánybíróság. Maga az akkori alkotmánybírósági érvelés sem egyeztethető össze a jogállami alapelvekkel.
E fenti mondatot többen megfogalmazták, más megközelítésben, álljon itt az egyik: "Egy polgári társadalmat azonban nem lehet a lopás legalizálásának ősbűnére és a rezsim proli kiszolgálóinak újpolgáriasságára építeni."
"Azaz lehet." ??? – írja e sorok szerzője, és meg is válaszolja. "De annak az lesz az eredménye, ami a ma Magyarországa."
Dr. Tímár György hű maradt zsidóságához, polgári életszemléletéhez, meggyőződéses jobboldali polgárember volt. Csak azt szerette volna visszakapni, amiért elődei megdolgoztak.
Zichrono livracha! Nyugodjon Békében !
Budapest, 2021. 01. 20.
Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
elnökség

     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.