OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 21., csütörtök 19:02

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OS) - Egyre nyíltabban és gátlástalanabbul folyik az államilag támogatott parlagfűtermesztés Magyarországon.

    A költség- és munkakímélő módszer lényege, hogy a földalapú támogatást bezsebelő "gazdálkodó" a legolcsóbb, legsilányabb kukorica vagy napraforgó vetőmaggal jó ritkán beveti a szántóföldet, majd egész évben rá sem néz, így az a korábbi talajbolygatás miatt néhány hét-hónap alatt sűrű parlagfüvessé válik. Az ehhez félrenézéssel asszisztáló hatóságok segítségével élvezi az így megszerzett anyagi hasznot (ami ugye nem fáj senkinek, hiszen az EU-tól ered), a környezetében élő honfitársaink pedig szenvednek, és drága, önköltséges gyógyszerekkel kénytelenek enyhíteni az allergiás tüneteiket. A tavalyi pátyi eset, amikor egy júliusban jelzett, településszéli parlagfűtengert a szezon végéig sem sikerült eltüntetni kiválóan rámutatott a rendszer impotenciájára. Ez az eset többször szerepelt a televízióban is. A PPNE honlapján látható, szabadon felhasználható fotónkon egy Nógrád-megyei 50-100 hektáros napraforgóként lepapírozott parlagfűmezőt láthatunk, amelyet januárig sem takarítottak be.
Ez nem egyedi eset, aki nyitott szemmel jár, sokfelé lát ilyet az országban.

Kinek az érdeke a parlagfűtermesztés tűrése és támogatása, ill. hogy a hatóság még az útmenti parlagfűtengereket se vegye észre? Az agrárminisztériumé? A kormányé? A magyar embereké biztos nem.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.