2024. április 26. péntek

2021. január 22., péntek 13:45

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2020 tavaszán indította el No para ! para oN elnevezésű programját, mellyel a járvány miatt bevezetett digitális oktatást kívánta segíteni. A kezdeményezés értékes, hasznos tudásanyag átadását teszi lehetővé a parasportról és a fogyatékosok sportvilágáról online formában, segítve az iskolák munkáját.

A program tavasszal nagy sikert aratott a köznevelési intézményekben, így a járvány második hullámában, 2020 decemberében, majd 2021 januárjában is zajlott és -amennyiben a digitális oktatás a középiskolákban folytatódik - program tovább fut február hónapban is.
2020. áprilisa és júniusa között 17 alkalommal tartottunk online parasport óra különböző köznevelési intézményekben 373 diák és 31 pedagógus részvételével, 2020. decemberében és 2021. januárjában 14 online órán 524 diák és 37 pedagógus vett részt. Az eddigi 31 online parasport órának összesen 965 résztvevője volt.
A 45 perces online órán a diákok előadást hallgatnak meg a parasportról, a paralimpiák történetéről, paralimpikonokról, a fogyatékosok sportvilágáról Szabó László, az MPB és a FODISZ elnökének prezentálásában, majd egy parasportoló, paralimpikon következik, aki elmeséli saját személyes történetét és azt, hogy mit jelent számára a sport, a paralimpia. A diákok természetesen kérdezhetnek is a vendégelőadóktól.
További részletek az MPB honlapján.

Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság