OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 22., péntek 13:45

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2020 tavaszán indította el No para ! para oN elnevezésű programját, mellyel a járvány miatt bevezetett digitális oktatást kívánta segíteni. A kezdeményezés értékes, hasznos tudásanyag átadását teszi lehetővé a parasportról és a fogyatékosok sportvilágáról online formában, segítve az iskolák munkáját.

    A program tavasszal nagy sikert aratott a köznevelési intézményekben, így a járvány második hullámában, 2020 decemberében, majd 2021 januárjában is zajlott és -amennyiben a digitális oktatás a középiskolákban folytatódik - program tovább fut február hónapban is.
2020. áprilisa és júniusa között 17 alkalommal tartottunk online parasport óra különböző köznevelési intézményekben 373 diák és 31 pedagógus részvételével, 2020. decemberében és 2021. januárjában 14 online órán 524 diák és 37 pedagógus vett részt. Az eddigi 31 online parasport órának összesen 965 résztvevője volt.
A 45 perces online órán a diákok előadást hallgatnak meg a parasportról, a paralimpiák történetéről, paralimpikonokról, a fogyatékosok sportvilágáról Szabó László, az MPB és a FODISZ elnökének prezentálásában, majd egy parasportoló, paralimpikon következik, aki elmeséli saját személyes történetét és azt, hogy mit jelent számára a sport, a paralimpia. A diákok természetesen kérdezhetnek is a vendégelőadóktól.
További részletek az MPB honlapján.
    
     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.