OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. január 22., péntek 17:48

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1.rész)
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - 2021. január 23-án tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat, az érettségik során már alkalmazott és bevált járványügyi szabályok szigorú betartása mellett

    Az írásbeli vizsga két részből áll: előbb 45 perces magyar nyelv és irodalom, majd egy szünet után 45 perces matematika feladatsor vár a diákokra. A vizsgákat – a járványhelyzetre való tekintettel – a korábbiaknál lényegesen több, 535 helyszínen szerveztük meg, ezzel is csökkentve a járványügyi kockázatokat. Az idei felvételire mintegy 75 ezer tanuló jelentkezett.

A járványhelyzettel kapcsolatban elrendelt változásokat az emberi erőforrások miniszterének 16/2020. számú EMMI határozata rögzítette, amely december 4 óta elérhető az Oktatási Hivatal honlapján: a miniszter határozata alapján a hagyományos január 28-i pótlási lehetőségen túl február 5-én újabb pótnapot biztosítunk, ezen azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 betegség, karantén vagy egyéb, önhibájukon kívüli elháríthatatlan ok miatt nem tudtak részt venni az írásbeli vizsgán. Ezt január 29-én 16 óráig jelezhetik annál a középfokú intézménynél, ahová a jelentkezést a tanuló eredetileg beadta.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.