2024. április 19. péntek

2021. január 23., szombat 10:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 23., szombat (OS) - A DK írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péterhez: Milyen áron vásárolta a pánikkormány az orosz vakcinákat?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy moszkvai tárgyalásai során kétmillió adag orosz gyártmányú SzputnyikV vakcina megvásárlásáról kötött szerződést.
     A Demokratikus Koalíció ezért írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péterhez: milyen áron vásárolta a pánikkormány az orosz vakcinákat? A koronavírus elleni vakcinák beszerzése súlyos és felelős kérdés, ezért fontos minden tájékoztatás ezzel kapcsolatban. A Demokratikus Koalíció oltáspárti álláspontot képviselve elvárja a kormánytól, hogy megteremtse azt az átláthatóságot, ami segíti a magyarok bizalmának fokozását a védőoltás felvételéhez!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivő, a Népjóléti Bizottság tagja