OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. január 23., szombat 20:19

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. január 23., szombat (OS) -

        Boldog új évet és jó egészséget – a kívánság nem is lehetne aktuálisabb! A világjárvány ugyanis teljesen felfordította a hétköznapi életünket, sokkal kevesebbet találkozhatunk más emberekkel, nincsenek nyilvános rendezvények, nem futhatunk össze egy kávéra és egy beszélgetésre az ismerősökkel. Hogy lehet így aláírásokat gyűjteni? Ezt ismerte fel az Európai Bizottság is és három hónappal, 2021. december 25-ig meghosszabbította az eredetileg egy éves aláírásgyűjtésre rendelkezésre álló időt.
     Mivel a távolságtartás és a bezártság még valószínűleg fennmarad az elkövetkező időszakban is, Egyesületünk átgondolta az aláírásgyűjtési kampány további menetét és a közvetlen személyes kapcsolatokról a virtuális kapcsolatokra helyeztük át a hangsúlyt. A civil szervezetek a virtuális térben kell kapcsolatot építsenek az érdeklődőkkel. Megújítottuk a honlapunkat és továbbra is aktívan működik mind a három facebook oldalunk – címük fenn van a honlapon.
     A kormány tíz éve nem emelte meg a közmunkások bérét, amely egyébként sem volt elegendő a tisztességes megélhetéshez. A legnehezebb szociális helyzetben élőkkel szolidaritást kell vállalnia mindazoknak, akiknek jobb sors jutott, hiszen a nemzet, az ország pusztul és nyomorodik, amikor a középosztály nem tesz meg mindent az elszegényedettekért.
     A Feltétel Nélküli Alapjövedelem a maihoz hasonló válsághelyzetekben egyértelműen a kiút felé vezet.

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.