OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. január 27., szerda 09:10

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. január 27., szerda (OS) - A Polgári Válasz magas állami kitüntetésre javasolja Karikó Katalint!

    A Polgári Válasz mozgalom azt indítványozza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából hazánk az egyik legmagasabb állami kitüntetéssel tisztelegjen Dr. Karikó Katalin teljesítménye előtt. Mivel a Magyar Becsület Rend a vonatkozó jogszabály szerint "Magyarország és a nemzet érdekében teljesített kiemelkedő szolgálatért" adományozható, a mai napon felkértük a miniszterelnököt, hogy a kitüntetésre terjessze fel Karikó Katalint a köztársasági elnökhöz.

Úgy gondoljuk, hogy az új típusú koronavírus elleni szintetikus mRNS vakcina technológiájának kifejlesztésével világhírűvé vált biokémikus hatalmas szolgálatot tett az emberiség gyógyításáért, Magyarország hírnevének öregbítéséért.

Meggyőződésünk ezért, hogy Karikó Katalin a legméltóbb kitüntetettje lehet a Magyar Becsület Rendnek. A Polgári Válasz mozgalom a járvány elleni küzdelmet elsősorban nem politikai kérdésnek tekinti, a korlátozások mielőbbi feloldása érdekében ezért oltásösztönző kampányt indítottunk. Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk széleskörű egyetértéssel találkozik majd pártideológiától és világnézettől függetlenül.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.