2024. április 19. péntek

2021. február 17., szerda 14:44

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 17., szerda (OS) - Február 17. -  A Kisemmizettek Emléknapja

A Rákosi korszak legsötétebb éveiben, 1952.II.17-én lépett hatályba szovjet, bolsevista mintára a hírhedt 4. 1952. Tvr., /Törvényerejű Rendelet/ , mellyel mára közel 6 millió magyart kisemmiztek, azaz házától, lakásától vagy egyéb ingatlanától megfosztottak. Jóllehet eddigre már elrabolták a gyárakat, üzemeket, a vállalkozások óriási többségét, de ekkora méretű rablás, mint amilyen e februári naptól elindult, a magyar történelemben még soha nem volt, sem ez előtt, sem utána.
Számos anomália, köznapi kifejezéssel "agyrém" az, ami a 20.szd. ezen borzalmát jellemzi. E században több hasonló szörnyűség történt, kezdve a Holokauszt-on át a náci- majd szovjet megszállásig, országfosztásig. Az I. Világháború utáni néhány hónapos kommunista rémuralomról nem is beszélve.
Az 1990-es évektől az emberek kedvező változásokban reménykedtek, abban hogy lesz jogállami norma, jogállami igazságtétel, és közelítünk a Nyugat-hoz, a jóléti nyugati államokhoz.
Sajnos ez, 3 évtizeddel e történések után, úgy tűnik csak illúzió maradt. Különféle szerencse-lovagok, érdekes körülmények közt a hatalomba keveredettek, és szakértőt-hozzáértőt eljátszó sarlatánok, csalók uralták a közéletet. A Sólyom László vezette "Alkotmánybíróság"-ról már többször megírtuk a reális értékelést, melyet mérvadó jogi személyiségek is megtettek már, még ha ezek a közvélemény előtt kevésbé ismertek is.
/folytatás a 2. részben/

Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete