OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 17., szerda 14:44

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 17., szerda (OS) - Február 17. -  A Kisemmizettek Emléknapja

    A Rákosi korszak legsötétebb éveiben, 1952.II.17-én lépett hatályba szovjet, bolsevista mintára a hírhedt 4. 1952. Tvr., /Törvényerejű Rendelet/ , mellyel mára közel 6 millió magyart kisemmiztek, azaz házától, lakásától vagy egyéb ingatlanától megfosztottak. Jóllehet eddigre már elrabolták a gyárakat, üzemeket, a vállalkozások óriási többségét, de ekkora méretű rablás, mint amilyen e februári naptól elindult, a magyar történelemben még soha nem volt, sem ez előtt, sem utána.
Számos anomália, köznapi kifejezéssel "agyrém" az, ami a 20.szd. ezen borzalmát jellemzi. E században több hasonló szörnyűség történt, kezdve a Holokauszt-on át a náci- majd szovjet megszállásig, országfosztásig. Az I. Világháború utáni néhány hónapos kommunista rémuralomról nem is beszélve.
Az 1990-es évektől az emberek kedvező változásokban reménykedtek, abban hogy lesz jogállami norma, jogállami igazságtétel, és közelítünk a Nyugat-hoz, a jóléti nyugati államokhoz.
Sajnos ez, 3 évtizeddel e történések után, úgy tűnik csak illúzió maradt. Különféle szerencse-lovagok, érdekes körülmények közt a hatalomba keveredettek, és szakértőt-hozzáértőt eljátszó sarlatánok, csalók uralták a közéletet. A Sólyom László vezette "Alkotmánybíróság"-ról már többször megírtuk a reális értékelést, melyet mérvadó jogi személyiségek is megtettek már, még ha ezek a közvélemény előtt kevésbé ismertek is.
/folytatás a 2. részben/
    
     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.