OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 18., csütörtök 11:59

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - Az állatvédelem legyen közös ügyünk! -

    Schmuck Erzsébet, a Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke nyílt levélben fordul  Ovádi Péter Nagy Istvánhoz, a Nemzeti Állatvédelmi Program miniszteri biztosához, és azonnali lépéseket sürget.

Schmuck Erzsébet örömét fejezte ki, hogy a Fidesz-kormány, ugyan tíz évet várva, de végre elindította a Nemzeti Állatvédelmi Programot. A zöldpárti képviselő konzultáció helyett ugyanakkor konkrét lépéseket vár a kormánytól: "A szenvedő állatoknak nincsenek éveik, azonnali cselekvésre van szükség, a meglévő jogszabályok maradéktalan betartatására.  Az állatokat nem érdekli a politika, csupán megfelelő bánásmódot, alapvető igényeik kielégítését és tiszteletet várnának. Nekik teljesen mindegy, hogy zöld, narancssárga, vagy piros színben védjük meg őket!". A nyílt levélben arra is rámutat a képviselő, hogy a kormányzati konzultációban szereplő problémakörök többségére az LMP nyújtott be konkrét megoldási javaslatokat az elmúlt években. Ezeket azonban már a bizottsági eljárás során lesöpörte a fideszes többség.

Az LMP-s képviselő tájékoztatást kért a miniszteri biztostól, hogy a kormány pontosan milyen intézkedésekkel, képzésekkel, és erőforrással tervezi támogatni munkájuk végzésében az állatvédő szervezeteket, a helyi jegyzőket, és a NÉBIH hatósági állatorvosi rendszerét, melynek megerősítése mind állatjóléti mind élelmiszerbiztonsági szempontból nagyon sürgető lenne.

A nyílt levelet az LMP honlapján olvashatják.

LMP sajtó

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.