2021. február 25. csütörtök

2021. február 18., csütörtök 11:59

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - Az állatvédelem legyen közös ügyünk! -

Schmuck Erzsébet, a Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke nyílt levélben fordul  Ovádi Péter Nagy Istvánhoz, a Nemzeti Állatvédelmi Program miniszteri biztosához, és azonnali lépéseket sürget.

Schmuck Erzsébet örömét fejezte ki, hogy a Fidesz-kormány, ugyan tíz évet várva, de végre elindította a Nemzeti Állatvédelmi Programot. A zöldpárti képviselő konzultáció helyett ugyanakkor konkrét lépéseket vár a kormánytól: "A szenvedő állatoknak nincsenek éveik, azonnali cselekvésre van szükség, a meglévő jogszabályok maradéktalan betartatására.  Az állatokat nem érdekli a politika, csupán megfelelő bánásmódot, alapvető igényeik kielégítését és tiszteletet várnának. Nekik teljesen mindegy, hogy zöld, narancssárga, vagy piros színben védjük meg őket!". A nyílt levélben arra is rámutat a képviselő, hogy a kormányzati konzultációban szereplő problémakörök többségére az LMP nyújtott be konkrét megoldási javaslatokat az elmúlt években. Ezeket azonban már a bizottsági eljárás során lesöpörte a fideszes többség.

Az LMP-s képviselő tájékoztatást kért a miniszteri biztostól, hogy a kormány pontosan milyen intézkedésekkel, képzésekkel, és erőforrással tervezi támogatni munkájuk végzésében az állatvédő szervezeteket, a helyi jegyzőket, és a NÉBIH hatósági állatorvosi rendszerét, melynek megerősítése mind állatjóléti mind élelmiszerbiztonsági szempontból nagyon sürgető lenne.

A nyílt levelet az LMP honlapján olvashatják.

LMP sajtó

Kiadó: LMP parlamenti frakciója