OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. február 18., csütörtök 12:00

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) -

    Budapest vezetése egy Fővárosi Oltási Tervvel ment ma tárgyalni a területi közigazgatásért felelős államtitkárhoz, György Istvánhoz. A Fővárosi Önkormányzat ezzel a hatpontos tervvel szeretne segíteni, hogy minél hamarabb és minél többen legyenek beoltva.
Az oltási terv javasolja a kormányzatnak, hogy az általuk kijelölt oltópontok mellé további helyszíneket vonjanak be a főváros és a kerületek segítségével, a kerületi egészségügyi infrastruktúra bevonásával. Az oltópontok kialakítása mellett a Fővárosi Önkormányzat vállalja a saját infrastruktúra személyzetének átoltását, meglévő intézményi orvosainak, külső egészségügyi szolgáltatóinak és foglalkozásegészségügyi szolgálataink bevonásával. Felajánlja a kormányzatnak a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszert az oltópontokhoz.

A Fővárosi Oltási Terv szerint átmeneti kormányzati felmentés esetén a sport és kulturális intézmények is alkalmasak lehetnek oltópontok kialakítására, könnyen fertőtleníthető paravánokkal az oltásra várók és a már beoltottak elválaszthatók, hiszen minden ilyen intézményben nagy terek állnak rendelkezésre.

A főváros ezekkel a javaslatokkal a háziorvosoknak segítene, róluk szeretné levenni a terhet, és természetesen elősegíteni, hogy minél több budapesti, minél hamarabb megkaphassa az oltást.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.