2024. április 24. szerda

2021. február 18., csütörtök 12:00

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) -

Budapest vezetése egy Fővárosi Oltási Tervvel ment ma tárgyalni a területi közigazgatásért felelős államtitkárhoz, György Istvánhoz. A Fővárosi Önkormányzat ezzel a hatpontos tervvel szeretne segíteni, hogy minél hamarabb és minél többen legyenek beoltva.
Az oltási terv javasolja a kormányzatnak, hogy az általuk kijelölt oltópontok mellé további helyszíneket vonjanak be a főváros és a kerületek segítségével, a kerületi egészségügyi infrastruktúra bevonásával. Az oltópontok kialakítása mellett a Fővárosi Önkormányzat vállalja a saját infrastruktúra személyzetének átoltását, meglévő intézményi orvosainak, külső egészségügyi szolgáltatóinak és foglalkozásegészségügyi szolgálataink bevonásával. Felajánlja a kormányzatnak a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszert az oltópontokhoz.

A Fővárosi Oltási Terv szerint átmeneti kormányzati felmentés esetén a sport és kulturális intézmények is alkalmasak lehetnek oltópontok kialakítására, könnyen fertőtleníthető paravánokkal az oltásra várók és a már beoltottak elválaszthatók, hiszen minden ilyen intézményben nagy terek állnak rendelkezésre.

A főváros ezekkel a javaslatokkal a háziorvosoknak segítene, róluk szeretné levenni a terhet, és természetesen elősegíteni, hogy minél több budapesti, minél hamarabb megkaphassa az oltást.

Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal