2021. február 25. csütörtök

2021. február 18., csütörtök 12:00

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) -

6) Oltást adni jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható. Londonban még koncertek is vannak a nagy oltópontokban, így kötik össze kellemeset hasznossal. Miért ne lehetne ilyen Budapesten is?

Az oltást népszerűsítő kampánnyal párhuzamosan február 18-27. között két helyszínen, a Városháza parkban (V. kerület) és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja, minden nap reggel 8 és este 18 óra között.
A tömeges tesztelés a legnagyobb fegyver a koronavírus terjedése ellen, ameddig nincs mindenki számára elérhető vakcina. Ahogy más európai nagyvárosok, úgy Budapest is elkötelezett az oltás népszerűsítése, támogatása mellett. Egyedül a széleskörű oltás jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a COVID-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket.

Budapest, 2021. február 18.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport