2024. április 25. csütörtök

2021. február 18., csütörtök 15:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - Tíz év alatt jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon

A szegénység elleni legjobb politika a munkahelyteremtés. Ezért fontos, hogy az elmúlt években 800 ezer új munkahely jött létre. A munkahelyeket a járvány alatt is sikerült megvédeni, a foglalkoztatottság szintje 2020 decemberében ugyanúgy 4,5 millió fő volt, mint a járvány előtt 2019 decemberében.
A minimálbér közel két és félszeresére emelése nem csak a kiskeresetűek jövedelmét növelte, de hozzájárult a többi fizetés emelkedéséhez is. Az adócsökkentések szintén pénzt hagynak az embereknél, a magyar családoknál.
Magyarországon kisebbek a jövedelmi különbségek is az EU-s átlagnál. Míg az unióban a társadalom legjobban és legrosszabbul kereső ötödének a jövedelme között közel ötszörös a különbség, addig nálunk ez csak 4,23-szoros.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma