OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 18., csütörtök 15:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - Tíz év alatt jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon

    A szegénység elleni legjobb politika a munkahelyteremtés. Ezért fontos, hogy az elmúlt években 800 ezer új munkahely jött létre. A munkahelyeket a járvány alatt is sikerült megvédeni, a foglalkoztatottság szintje 2020 decemberében ugyanúgy 4,5 millió fő volt, mint a járvány előtt 2019 decemberében.
A minimálbér közel két és félszeresére emelése nem csak a kiskeresetűek jövedelmét növelte, de hozzájárult a többi fizetés emelkedéséhez is. Az adócsökkentések szintén pénzt hagynak az embereknél, a magyar családoknál.
Magyarországon kisebbek a jövedelmi különbségek is az EU-s átlagnál. Míg az unióban a társadalom legjobban és legrosszabbul kereső ötödének a jövedelme között közel ötszörös a különbség, addig nálunk ez csak 4,23-szoros.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.