2021. február 25. csütörtök

2021. február 18., csütörtök 15:30

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - Fizessék ki a megígért plusz juttatást a Margit Kórház Covid-dolgozóinak!

Több, egymástól független forrás szerint két és fél hónapja nem fizetik ki a Szent Margit Kórház Covid-osztály ápolóinak a megígért plusz juttatást. Óbuda országgyűlési képviselőjeként levélben kérek azonnali magyarázatot Szentes Tamás főigazgatótól, illetve írásbeli kérdéssel fordulok Orbán Viktorhoz, hogy ez az eljárás mennyiben felel meg a kormány állítólagos, egészségügyi dolgozók felé tanúsított megbecsülésének.

Többek között ápolóktól és orvosoktól is azt az információt kaptuk, hogy a Szent Margit Kórház novemberben három, akkor még működő osztályt (ápolási, nefro- és geriátriai osztály) zárt be a koronavírus miatt azért, hogy felszabadítson kapacitásokat egy újonnan létrehozott Covid-részlegnek. Ápolókat azzal az ígérettel toboroztak az osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150%-os bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg, ha vállalják az ottani munkát. Mintegy 50 dolgozó vállalta is ezt, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást.

Ám december 22-én a kórház bejelentette, hogy elfogyott a pénz, csak az alapfizetést kapják kézhez ezek az ápolók. A Margit Kórház Covid-osztályán a "csúcson" több mint száz beteget ápoltak egyszerre, és tudomásunk szerint a számuk ismét növekszik. Az ápolók azóta is – azaz most már két és fél hónapja – a megígért plusz juttatás kifizetése nélkül dolgoznak.

Kiadó: Párbeszéd