OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 18., csütörtök 15:30

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - Fizessék ki a megígért plusz juttatást a Margit Kórház Covid-dolgozóinak!

    Több, egymástól független forrás szerint két és fél hónapja nem fizetik ki a Szent Margit Kórház Covid-osztály ápolóinak a megígért plusz juttatást. Óbuda országgyűlési képviselőjeként levélben kérek azonnali magyarázatot Szentes Tamás főigazgatótól, illetve írásbeli kérdéssel fordulok Orbán Viktorhoz, hogy ez az eljárás mennyiben felel meg a kormány állítólagos, egészségügyi dolgozók felé tanúsított megbecsülésének.

Többek között ápolóktól és orvosoktól is azt az információt kaptuk, hogy a Szent Margit Kórház novemberben három, akkor még működő osztályt (ápolási, nefro- és geriátriai osztály) zárt be a koronavírus miatt azért, hogy felszabadítson kapacitásokat egy újonnan létrehozott Covid-részlegnek. Ápolókat azzal az ígérettel toboroztak az osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150%-os bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg, ha vállalják az ottani munkát. Mintegy 50 dolgozó vállalta is ezt, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást.

Ám december 22-én a kórház bejelentette, hogy elfogyott a pénz, csak az alapfizetést kapják kézhez ezek az ápolók. A Margit Kórház Covid-osztályán a "csúcson" több mint száz beteget ápoltak egyszerre, és tudomásunk szerint a számuk ismét növekszik. Az ápolók azóta is – azaz most már két és fél hónapja – a megígért plusz juttatás kifizetése nélkül dolgoznak.
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.