OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 18., csütörtök 15:30

A Magyar Autóklub közleménye
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) - A Fékezd Magad Alapítvány (FMA) a Magyar Autóklub közreműködésével 2020-ban ismeretterjesztő és megelőző kampányt indított, melynek célja az e-mobilitás lehetőségeinek és kockázatainak bemutatása, valamint a közlekedéshez kapcsolódó bűnmegelőzési üzenetek átadása.

    Már nem csodálkozunk azon, ha elhalad mellettünk egy elektromos roller vagy gördeszka. Ezeknek az eszközöknek a szabályos használata azonban egyelőre nem tisztázott, a közlekedésben ugyanakkor számítani lehet arra, hogy a jövőben az ilyen típusú alternatív eszközöknek a használata csak még tovább fog növekedni.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében az Autóklub fontosnak tartja, hogy a közlekedésben résztvevők figyelmét felhívja a legújabb közlekedési eszközök használatával kapcsolatos tapasztalatok és jogi szabályozások, vagy annak hiányában közlekedésetikai kérdések fontosságára. Hogy ezek az ismeretek minél szélesebb körben eljuthassanak a leginkább érintett fiatal korosztályhoz, az Autóklub az FMA-val közösen készített három hasznos kisfilmet.
A videók egyikében megismerhetjük a Bikesafe rendszert, aminek célja, hogy a kerékpárunk adatait egy biztonságos adatbázisban tárolhatjuk, mely a hatóságok számára hozzáférhető, így kerékpárunk esetleges ellopása esetén ezt akár egyetlen gombnyomással jelenthetjük is. Egy másik videóban pedig az egyre népszerűbb elektromos rásegítésű kerékpárokról kaphatunk egy részletes áttekintést.
A videók a Magyar Autóklub honlapján és Youtube csatornáján tekinthetők meg.
    
     Kiadó: Magyar Autóklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.