OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 19., péntek 08:57

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Ne hitellel, hanem valódi segítséggel biztosítsa a kormány a vendéglátóipar túlélését!

    Az éttermek, presszók a helyiségeikben továbbra sem fogadhatnak vendéget, így többségük immáron 3 hónapja ismételten kötelező zárva tartásra van ítélve. Ezek a vállalkozások az elmúlt egy év kormányzati intézkedései miatt a teljes csőd szélére kerültek. Amellett, hogy a legtöbbjüknek a bevételi forrásuk teljesen lenullázódott, számos rejtett költség megfizetésére kényszerülnek a rezsiköltség és a bérleti díj mellett. Ilyen plusz kiadás a kötelezően előírt online pénztárgép, amelyért negyedévente közel 20 000 Ft-ot kell fizetnie minden vendéglátósnak 0 Ft forgalom után is, vagy említhetjük még az Artisjus részére fizetendő 48 000 Ft/negyedéves költséget egyetlen televíziókészülék megléte esetén.

Brutális terhet ró a vendéglátóhelyekre a lejáró szavatosságú árukészlet eladhatatlansága, valamint annak későbbi nyitáskor történő pótlása, amely a legkisebb üzletek esetén is több százezer forintos plusz terhet jelenthet a vállalkozásoknak.

A Mi Hazánk, mint a lezárásellenes párt a vendéglátóhelyek mielőbbi újranyitását követeli, valamint elvárjuk a kormánytól, hogy a hitelfelvételre való kényszerítés helyett érdemi segítséget nyújtson ezeknek a vállalkozásoknak: a zárva tartásuk idejére mentesítse őket a rejtett költségek megfizetése alól, valamint nyújtson vissza nem térítendő támogatást az igazoltan eladhatatlanná vált árukészlet újbóli beszerzésére.

Dúró Dóra
elnökhelyettes
Mi Hazánk Mozgalom
    
     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.