2024. április 20. szombat

2021. február 19., péntek 09:04

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Kásler Miklós: az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét

Az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter a magyar ápolók napja alkalmából közétett videójában.
A miniszter kiemelte: az idén hetedik esztendeje ezen a napon, február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük a magyar ápolók napját. Kossuth Zsuzsanna az odaadó, emberfeletti szolgálatnak köszönhetően a magyar ápolók, és minden magyar egészségügyi dolgozó példaképe – tette hozzá.
A tárcavezető méltatta a magyar egészségügyi szakdolgozók teljesítményét is. Ők jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét. Nekik köszönhetjük az egészségügyi ellátórendszer zavartalan működését. Különösen lényeges szolgálat ezekben az időkben, az egész világot sújtó járvány idején – hangsúlyozta.
A miniszter kitért rá: a kormánynak elsődleges célja, hogy biztosítsuk az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára az anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret.
Emlékeztetett: A kormány több éves átfogó ápolói béremelési programot indított, 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett. Ez a béremelés összesen 83 ezer ápolót és közel 5 ezer védőnőt érint – tette hozzá a miniszter.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma