OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. február 19., péntek 09:04

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Kásler Miklós: az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét

    Az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter a magyar ápolók napja alkalmából közétett videójában.
A miniszter kiemelte: az idén hetedik esztendeje ezen a napon, február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük a magyar ápolók napját. Kossuth Zsuzsanna az odaadó, emberfeletti szolgálatnak köszönhetően a magyar ápolók, és minden magyar egészségügyi dolgozó példaképe – tette hozzá.  
A tárcavezető méltatta a magyar egészségügyi szakdolgozók teljesítményét is. Ők jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét. Nekik köszönhetjük az egészségügyi ellátórendszer zavartalan működését. Különösen lényeges szolgálat ezekben az időkben, az egész világot sújtó járvány idején – hangsúlyozta.
A miniszter kitért rá: a kormánynak elsődleges célja, hogy biztosítsuk az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára az anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret.
Emlékeztetett: A kormány több éves átfogó ápolói béremelési programot indított, 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit 2016 előtt keresett. Ez a béremelés összesen 83 ezer ápolót és közel 5 ezer védőnőt érint – tette hozzá a miniszter.


     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.