OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 19., péntek 13:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Esélyegyenlőséget a nőknek!

    Gurmai Zita, az Európai Szocialisták nőszervezetének elnöke ma délelőtt online tanácskozáson vitatta meg a nemek közötti egyenlőség aktuális kérdéseit Helena Dalli uniós biztossal és az Európai Unió esélyegyenlőségi minisztereivel.

A résztvevők a járványhelyzetet a nőkre háruló terhek növekedéseként értékelték, így arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai Szociális Alap forrásainak elosztásakor meghatározó cél kell, hogy legyen a nemek közötti esélyegyenlőség erősítése.

A szocialista miniszterek célzott lépéseket sürgettek a nők és férfiak közötti fizetési különbség kiegyenlítésére, hogy ezzel is csökkentsék a nők társadalmi és gazdasági hátrányait.

Gurmai Zita üdvözölte, hogy a tavasz folyamán az EU konkrét lépéseket fog tenni a széles körű nemi egyenlőség érdekében, melyek közelebb visznek a gazdasági és szociális unióhoz, egyben sajnálatosnak nevezte, hogy egyes európai kormányok még mindig megpróbálják aláásni a női jogokért való küzdelem eredményességét. "Mi, szociáldemokraták mindig ki fogunk állni a női esélyegyenlőség megteremtése mellett", zárta szavait a PES Women elnöke.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.