2021. február 25. csütörtök

2021. február 19., péntek 13:16

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a politikai pártok és szervezetek adatkezelésével kapcsolatos egyes adatvédelmi követelményekről ajánlást bocsátott ki.

Az ajánlás a Hatósághoz a tárgyban érkezett panaszok tapasztalatai alapján azokat az adatvédelmi követelményeket ismerteti, amelyeket a politikai pártok és szervezetek valamely politikai célból folytatott adatkezelési tevékenységével kapcsolatban kiemelten érvényesítendőnek tart és a jövőben is következetesen számon kér.

Az ajánlás emellett az Igazságügyi Minisztérium részére is megfontolásra javasolja a hatályos szabályozás felülvizsgálatát, valamint az adatalanyok részére is támpontokat ad ahhoz, hogy személyes adataik megfelelő védelme érdekében hogyan járjanak el.

Az ajánlás elérhető a NAIH honlapján.

Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH