OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 19., péntek 13:16

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a politikai pártok és szervezetek adatkezelésével kapcsolatos egyes adatvédelmi követelményekről ajánlást bocsátott ki.

    Az ajánlás a Hatósághoz a tárgyban érkezett panaszok tapasztalatai alapján azokat az adatvédelmi követelményeket ismerteti, amelyeket a politikai pártok és szervezetek valamely politikai célból folytatott adatkezelési tevékenységével kapcsolatban kiemelten érvényesítendőnek tart és a jövőben is következetesen számon kér.

Az ajánlás emellett az Igazságügyi Minisztérium részére is megfontolásra javasolja a hatályos szabályozás felülvizsgálatát, valamint az adatalanyok részére is támpontokat ad ahhoz, hogy személyes adataik megfelelő védelme érdekében hogyan járjanak el.

Az ajánlás elérhető a NAIH honlapján.
    
     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.