OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 19., péntek 14:22

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Cirkusz helyett közparkot! – A Párbeszéd társadalmi egyeztetést sürget

    A Párbeszéd álláspontja szerint a Terézvárosban épülő új cirkuszművészeti központ terve csak a kormány érdekeit szolgálja, a helyi lakosokét nem. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd kerületi alpolgármestere felszólítja a kormányt, hogy a diktátumszerű kormányzati akaratérvényesítés helyett a helyi lakosokkal egyeztessenek a terület hasznosításáról. Ennek érdekében a Párbeszéd petíciót is indít.

A Párbeszéd álláspontja szerint sem a terézvárosi városfejlesztési koncepciót, sem a helyi lakosság igényeit nem vette figyelembe a kormány, amikor úgy döntött, a Nyugati pályaudvar melletti területre költözteti a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd terézvárosi alpolgármestere több esetben egyeztetett a kerület vezetőivel és lakosaival, akik a terület hasznosítása kapcsán a zöldfelület növelését, egy modern városi közpark kialakítását tartanák szükségesnek. A képviselő és az alpolgármester ezért felszólítja a kormányt, hogy gondolják újra a beruházást, és kezdjenek társadalmi egyeztetést a terület hasznosításáról, az emberek akaratát ugyanis nem írhatják felül különböző kormányzati érdekek. Ennek érdekében a Párbeszéd nevében online petíciót indítanak.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

Temesvári Szilvia,
a Párbeszéd terézvárosi alpolgármestere

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.