OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 19., péntek 15:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Orbánék a Visegrádi országok közt is magukra maradtak az ellenőrizetlen vakcinák használatának erőltetésével

    A szlovák és a cseh miniszterelnök is egyértelműen leszögezte a napokban, hogy nem hajlandóak az Európai Gyógyszerügynökség által nem bevizsgált és főleg nem engedélyezett kínai és orosz vakcinával való oltást engedélyezni az országaikban. Veronika Remisová, szlovák miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy nem kezelhetik kísérleti nyúlként az embereket, Csehországban pedig egyértelműen elutasították, hogy a magyar példát követve, dokumentáció nélküli oltóanyagot vásároljanak. A lengyel parlament egészségügyi bizottságának elnökhelyettese kijelentette, hogy kizárólag akkor fogják egyáltalán fontolóra venni az orosz Szputnyik V használatát, ha az Európai Unió engedélyezi a szérumot.

A Demokratikus Koalíció szerint elég egyértelmű jelzés, hogy Orbánék magukra maradtak a Visegrádi országok között is. Semelyik másik kormány nem áldozná fel ilyen esztelenül és vakmerően az embereket, kizárólag a magyar pánikkormány képes ilyesmire. Mi, európai magyarok is tiltakozunk az ellen, hogy az Európai Unió által nem bevizsgált vakcinával oltsanak Magyarországon. A DK oltáspárti álláspontot képvisel, ugyanakkor a felelősségnek is elsődleges szempontnak kell lennie!

dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.