OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 20., szombat 12:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 20., szombat (OS) - Az óvodai és bölcsődei dolgozókat is soron kívül oltsák be az EU Gyógyszerügynöksége által jóváhagyott vakcinákkal!

    Miközben a szakértők már harmadik hullámról beszélnek, és folyamatosan nőnek az esetszámok, komplett oltási káosz uralkodik az országban. Orbánék a focistákat oltanák szakmányban, a bölcsődei és óvodai dolgozók viszont védelem nélkül állnak helyt nap mint nap a gyerekek között.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozókat is haladéktalanul oltsák be az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával! A DK korábban már követelte, hogy a tanítókat, tanárokat is oltsák be az elsők között, mert elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány éppen azokra nem gondol, akik a legveszélyeztetettebb munkakörökben küzdenek minden nap! A kormány kötelessége lenne megvédeni a gyerekek közt dolgozókat, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a vírusnak. A gyerekek között ráadásul gyorsabban terjed a vírus, és ugyanúgy veszélyes lehet rájuk, mint a felnőttekre: beszámolók szerint tünetmentes, de fertőzött gyerekek hetekkel a megbetegedés után kerültek kórházba úgynevezett sokszervi gyulladással. Mi, európai magyarok oltáspárti közösségként felszólítjuk a kormányt, próbáljanak meg felelősségteljesen viselkedni, és vegyék előre a sorban a kisgyermekek közt dolgozókat!

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja


Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.