OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 21., vasárnap 11:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 21., vasárnap (OS) - A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért

    A DK oltáspárti, felelősen gondolkodó szervezetként veszélyesnek és felelőtlennek tartja, amit a kormány a koronavírus elleni védőoltás és a különböző gyártású vakcinák kapcsán művel. Követhetetlen, hogy éppen mi a hivatalos protokoll, van-e szabad vakcinaválasztás, mert annyi, egymásnak ellentmondó információ hangzott már el a fideszes politikusok szájából, amivel nem csak az oltási kedvet csökkentik, de ezáltal a normális élet újraindulását is veszélyeztetik.

A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért! Korábban már törvényjavaslatot is nyújtottunk be ennek érdekében, ám ezt a Fidesz bizottsági ülésen elutasította. Az embereknek muszáj tisztán látni, muszáj jól informáltnak lenni, az pedig nem segít, ha a kormány tagjai össze-vissza beszélnek, egymásnak ellentmondó információkat közölnek, aszerint, hogy éppen milyen hangulatban keltek fel. Mi, európai magyarok követeljük, hogy a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítménnyel szeretnék beoltatni magukat, a 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.