OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 22., hétfő 12:16

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Gőzerővel haladnak a Modern Városok Program fejlesztései

    Az idei évben is folytatódnak hazánk megyei jogú városaiban az egészségügyi, oktatási, turisztikai, kulturális, ipari, sport valamint a helyi közlekedést érintő fejlesztések, melyek egyik újabb mérföldköve a szegedi Tiszavirág Sportuszoda hétvégi átadása volt.
A Modern Városok Program keretein belül megvalósuló egyes beruházásokra idén eddig több mint 50 milliárd forint kifizetése történt meg, melynek nagy része, közel 48 milliárd forint hazai költségvetési forrás.
Az összegből tíz megyei jogú város, Békéscsaba, Dunaújváros, Győr, Kecskemét, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Salgótarján, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg kezdhet új fejlesztésbe, vagy kapott többletforrást a már korábban elkezdett projektjéhez. Az összeg három város vonatkozásában tartalmaz jelentős útfejlesztéseket, de támogatást biztosít többi között kórházfejlesztésre Salgótarjánban, Középiskolai Campus kialakítására Székesfehérváron, ipari park fejlesztésre Veszprémben és Zalaegerszegen és Vízi Élménypark megvalósítására Győrben.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.