OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 22., hétfő 12:17

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Gőzerővel haladnak a Modern Városok Program fejlesztései

    A Modern Városok Program országszerte 270 projektet tartalmaz, melyek teljes forrásigénye 4000 milliárd forint. A beruházások egy része a hazánk 23 megyei jogú városában megvalósuló, az élet minden területére kiterjedő  lokális fejlesztések, mintegy 1600 milliárd forint értékben. A másik részben pedig 28 országos közútfejlesztés, illetve 4 vasútfejlesztés valósul meg összesen 2400 milliárd forintból.
Mintegy 100 projekt esetében elmondható, hogy a teljes beruházás vagy a projekt elemeinek meghatározó része elkészült. Megvalósult többi között a 21. számú főút M3-as autópálya és Salgótarján közötti szakaszának 2x2 sávossá bővítése közel 60 milliárd forintból, Szekszárd közmű-infrastruktúrafejlesztési beruházásokat hajtott végre 3 milliárd forintból, Tatabányán közel 6 milliárd forintból javult a városi tömegközlekedés színvonala és hatékonysága, Békéscsabán megépült a Röplabda Akadémia valamint a városi sportcentrum fejlesztése is elkészült összesen 3 milliárd forintból. Dunaújvárosban vidámpark kialakítása, sporttelep fejlesztés és rendelőintézet felújítása valósult meg mintegy 4,5 milliárd forintból. Sopronban a történelmi belváros szépült meg 2 milliárd forintból, Zalaegerszegen 1 milliárd forintból Innovációs és Tudásközpont létesült.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.