OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 22., hétfő 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Ma szavaz a Parlament a DK szabad vakcinaválasztásról szóló javaslatáról

    A DK oltáspárti politikai közösségként mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát, lehetőleg az EU által ellenőrzött és engedélyezett, biztonságos vakcinákkal. Ne Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor döntsék el, hogy milyen oltást kapunk, hanem dönthessük el mi magunk, elvégre a mi egészségünkről és életünkről van szó. A DK éppen ezért törvénymódosító indítványt nyújtott be azért, hogy a kormány mindenkinek garantálja a szabad vakcinaválasztást. A Fidesz ezt az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságában nemes egyszerűséggel még csak tárgysorozatba sem vette, így éltünk a lehetőséggel, hogy erről plenáris szavazás legyen, és minden képviselő szavazhasson a kérdésben.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: ne akarjanak mások életével játszani, ne akarják megmondani, hogy melyik vakcinával oltassuk be magunkat, hanem garantálják a szabad vakcinaválasztást! Ha a Fidesz ezt ma leszavazza, az egyértelmű üzenet lesz az országnak: Orbán Viktor politikai nyomásgyakorlással akarja elérni, hogy az ellenőrizetlen, EU-s engedély nélküli kínai vakcinával oltassuk be magunkat. Mi, európai magyarok ebből nem kérünk, nekünk is jár, hogy európai engedéllyel rendelkező vakcinához jussunk, nekünk is jár, hogy mi döntsünk a saját testünkről és egészségünkről.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja


Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.