2021. május 17. hétfő

2021. február 22., hétfő 14:31

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Magyar Parasport Napja: A szakképzésben is elindulnak az online parasport órák

Februártól az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szakmai együttműködésének köszönhetően a szakképzésben tanulók is megismerkedhetnek a "No para ! para oN" kezdeményezéssel. Az ITM kiemelten fontosnak tartja, hogy a paralimpikonokról, a parasportról szóló digitális ismeretterjesztő programot a tárca által fenntartott középfokú intézmények diákjai számára is elérhetővé tegye.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár elmondta: "A kormány szívesen támogatja e társadalmilag fontos ügyet, a tananyagon túlmutató ismeretek megszerzését. A megújult szakképzés sokféle irányból érkező fiatal számára nyújt lehetőséget céljaik eléréséhez. A diákok korszerű tudást elsajátítva léphetnek majd tovább a felsőoktatás irányába vagy a munkaerőpiacra, a parasportolók teljesítményének bemutatása látókörüket is szélesíti."

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium