2021. május 17. hétfő

2021. február 22., hétfő 14:31

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Magyar Parasport Napja: A szakképzésben is elindulnak az online parasport órák

Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár hozzátette: "A digitális tudásanyag mindannyiunk számára inspiráló példákat mutat a személyes bátorságra, a mindennapi küzdelmeken való felülkerekedésre. A parasportolók elhivatottságából és elszántságából minden fiatal erőt meríthet, különösen úgy, hogy kötetlen beszélgetésekben kaphatnak átélhető képet életpályájukról és értékválasztásaikról. Az online tartalom terjesztése szó szerint házhoz viszi a világ élvonalába tartozó magyar parasport ügyét, üzenetét most már a szakképzésben tanulókhoz is."

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte: "Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal megkezdett együttműködés rendkívüli lehetőséget nyit meg a hazai fogyatékos-sport mozgalom számára. Még több intézmény diákjához jutunk el azzal, hogy az ITM szakmai támogatást nyújt a 2020-ban indult programunkhoz, a "No para ! para oN" online órákhoz. A járványhelyzetet az MPB és FODISZ lehetőségként fogta fel és kezeli, így megtaláltuk annak a módját is, hogy az online téren keresztül elérjük a diákokat, tanáraikat a fogyatékos sport megismertetése és népszerűsítése érdekében."
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium