OS Országos Sajtószolgálat
2021. május 17. hétfő
Ismertető


2021. február 22., hétfő 16:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - DK: A Fidesz kormányzásképtelensége vörös szőnyeget terített a harmadik hullám elé

    A hírek szerint továbbra is Magyarországon nő a legnagyobb ütemben a fertőzöttek száma egész Európában. Több megyében is duplázódott az igazolt fertőzöttek száma egyetlen hét alatt, ráadásul meredeken emelkedik a lélegeztetőgépen lévők száma is. Ha ez nem lenne elég, a kormány egészségügyi jogállásról szóló törvénye miatt március elején felmondási hullám jöhet az egészségügyben. Nagyon úgy fest, hogy éppen csak megérkezett a harmadik hullám, az Orbán-kormány már most vesztésre áll vele szemben.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz kormányzásképtelensége vörös szőnyeget terített a harmadik hullám elé. A még mindig elégtelen tesztelés és kontaktkutatás, az egészségügyi dolgozók megbecsülésének hiánya, és a pánikszerűen hozott, sokszor logikátlan vagy elkésett korlátozó intézkedések együttesen súlyosbítják a hazai járványhelyzetet. A DK szerint az utolsó pillanatban vagyunk, hogy a pánikkormány a kormányzásképtelenség hónapjai után végre összeszedje magát és elkezdjen kormányként működni, különben magyar emberek fognak az életükkel fizetni a Fidesz tesze-toszaságáért.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.