OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. február 22., hétfő 17:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Újabb szégyenteljes fideszes rekord: ismét felfüggesztették Simonka mentelmi jogát

    Simonka György már a vádlottak padján ül legalább 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt, ugyanakkor még mindig tovább bővül a bűnlajstroma. Az ügyészség kérésére ugyanis az Országgyűlés ismételten megszavazta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, most vesztegetés miatt.

A lebukott korrupt fideszes politikusok lassan megalakíthatják a börtönválogatottjukat, Mengyi Roland egykori országgyűlési képviselő már börtönben ül, Nagy János korábbi helyettes államtitkárral szemben hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A jelenleg is aktív fideszes országgyűlési képviselők közül Simonka Györgyön kívül Kovács Sándor ellen nyomoznak költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt, Boldog István ellen pedig hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP szociáldemokrata pártként elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a kormányváltó szövetség többi tagjával közösen a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociálisan érzékeny és igazságos, egyben környezet- és klímatudatos Magyarországot hozzon létre.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.