OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. február 22., hétfő 21:51

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Akinek nincs munkája annak is meg kell élnie valahogy és a családjának is. A világjárvány következtében sok korábban jól fizetett állás is eltűnt – állítólag csak ideiglenesen –, így a gyakran érzéketlen középosztály a saját bőrén érzi a megélhetési gondokat. Egész ágazatok – turizmus, vendéglátás, szórakozás, kultúra – várakoznak tehetetlenül a járvány végére.

    
A nehézségekre válaszul a kormány úgy nagyjából nettó 2000 Ft-tal megemelte a közmunkások bérét, ami messze elmarad az inflációtól és persze nem mindenkit érint, hiszen kevesebb mint 100 ezer közmunkást alkalmaznak jelenleg. Sokan továbbra is külföldre mennek. A magasabb végzettségűek családostól, a kevésbé képzettek egyedül és csak amikor nem találnak munkát, akkor jönnek haza a családjukhoz. Ráadásul most már azok érték el a nyugdíjkorhatárt, akik közül sokan nem kapnak a megélhetéshez elegendő nyugdíjat, így nő az idősek között is a szegények aránya.

Nem lenne emberségesebb, a 21. században elért technikai fejlődésnek megfelelőbb, ha MINDENKI kapna a megélhetéséhez elegendő jövedelmet? Az egyesületünk által is támogatott: Feltétel Nélküli Alapjövedelmet? Ne kelljen félnie senkinek se a holnaptól. A létbizonytalanság legyen végre a régi idők rossz emléke.

Az emberek nem lennének tömegesen kiszolgáltatottak a gazdasági helyzetnek. Ráadásul a vállalatok gazdálkodása is stabilabb lenne, hiszen állandó és kiszámítható lenne a fogyasztás szintje. Mire várunk? Egy lázadásra?  

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.