OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 23., kedd 12:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Dobrev Klára: Európai munkáért európai bért!

    A mintegy 45 millió európai munkavállalót képviselő Európai Szakszervezeti Szövetség az elmúlt napokban arra szólította fel az európai kormányokat, hogy teremtsenek méltányos minimálbért, és segítsék a munkavállalók legalább 70%-ának kollektív szerződéseinek védelmét. Az Európai Szakszervezeti Szövetség felszólítása különösen igaz Magyarországra és az Orbán-kormányra: miközben 9 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, mindössze 3,6%-al emelnék a minimálbér összegét. Ez szégyenletes, ez gyakorlatilag kormányzati támadás a munka becsülete ellen.

A Demokratikus Koalíció szerint a 2022 utáni kormánynak vissza kell adnia a munka becsületét! Szívszorító látni, hogy tisztességes, kemény munkából élő emberek szűkölködnek a hónap végén, és szenvednek azzal, hogy eltartsák a családjukat. Mi is dolgozunk úgy, mint a németek vagy a hollandok, mi is kelünk olyan korán, mint az osztrákok vagy a franciák, mi is este, fáradtan esünk haza a családunkhoz. Nekünk is jár, hogy ne csak a munkánk legyen európai minőségű, hanem az életünk és a megélhetésünk is. Ehhez 2022 után a szakszervezetekkel egyeztetve kell meghatároznunk a minimálbér összegét, hosszabb távon pedig be kell vezetnünk az európai minimálbért. Európai munkáért európai bért, ez jár nekünk, magyaroknak is.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Dobrev Klára és Kordás László (MASZSZ-elnök) sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.