OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 16. csütörtök
Ismertető


2021. február 23., kedd 13:24

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - A Fidesz ma újra bizonyította, hogy nem zöld és nem állatbarát -

    Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága mai nap tárgyalta az LMP határozati javaslatait, melyek a háziméhek védelmét, a méhgyilkos, környezetszennyező glyphosate használatának kivezetését, valamint a kóbor társállatok helyzetének javítását biztosították volna. A bizottság fideszes többsége a zöld párt összes javaslatát elkaszálta, így azokról nem lesz érdemi párbeszéd a magyar Országgyűlésben.

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnökét, Schmuck Erzsébetet nem érte váratlanul, hogy a Fidesz továbbra sem hajlandó érdemi vitát folytatni javaslataikról az Országgyűlésben, pedig azok ökológiai, állatvédelmi és morális szempontból is kiemelkedően fontosak.

Mivel a Fidesz pár hete kezdett bele egy nagyobb állatvédelmi kampányba, és a miniszterelnök maga jelentette be a nagy "zöld fordulatot" a gazdasági újranyitás részeként, az LMP mégis látott rá egy halvány reményt, hogy e miatt talán hajlandóak átengedni a határozati javaslatokat.

A Fidesz továbbra is elutasító magatartása azonban bizonyíték rá, hogy a kiskutyát simogató miniszterelnök szavazatszerző kampányfogás csupán. Amikor cselekedni kell, nem állnak a szenvedő állatok, és a környezetvédelem ügye mellé.

Schmuck Erzsébet,
a Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke
az LMP társelnöke


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.