2021. február 25. csütörtök

2021. február 23., kedd 14:54

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - A kormány nem becsüli a közért dolgozó alkalmazottait: ismét leszavazta az LMP javaslatát -

Hohn Krisztina és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselői a magyar közalkalmazotti státusz megvédése kapcsán nyújtottak be politikai nyilatkozatot az országgyűlés elé. A kormányt azonban nem érdeklik a közalkalmazottak, így azt a vállalkozásfejlesztési bizottságon leszavazták.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a közalkalmazottakat tisztelet és köszönet illeti meg a közszolgálati feladatok színvonalas ellátása és az állam működőképességének biztosítása miatt rájuk háruló kiemelt felelősségük miatt. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy az állami fizetésből élő közalkalmazottak hivatásának gyakorlása nem lehet pártpolitikai viták tárgya, különben feladataikat nem tudják rendesen elvégezni.

Épp ezért kimondottan aggasztó a kormány politikája, mely miatt hazánkban a közalkalmazotti státusz már nem jelent egyet az egzisztenciális biztonsággal és a perspektivikus életpályával. Egyre több közszférában dolgozó közalkalmazotti státusza szűnik meg. Így az azzal járó kiszámíthatóság és a közfeladatok színvonalas ellátásához, a szabályozott feladatok elvégzéséhez fontos stabilitás és biztonság is alapjaiban sérül.

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja