OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 23., kedd 14:54

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - A Fidesz az illegális hulladék pártján -

    Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának mai ülésén a kormánytöbbség leszavazta az illegális hulladéklerakással szembeni hatékonyabb fellépésről szóló LMP-s törvényjavaslatot. Érthetetlen, hogy a Fidesz miért védi a gumiabroncsot illegálisan elhelyezőket.

A törvényjavaslat megnyugtatóan rendezné a használt gumiabroncsok elhelyezését, melyből hazánkban évente mintegy 35-50 ezer tonna hulladék képződik. Sajnos megszaporodtak az illegális gumiabroncslerakók az országban, leginkább a természetben, ami súlyosan környezetkárosító hatással bír.

A törvényjavaslat kulcselemeként az LMP kiterjesztené a használt gépjárművekre is fennálló díjmentes gyártóivisszavételi és újrahasznosítási kötelezettséget a gumiabroncsokra is. A törvényjavaslat emellett megalapozza az illegális autóabroncslerakással kapcsolatos hatékony, a feltárt jogsértéseket követően a lerakók elleni hatósági fellépést, és azt is, hogy a környezetvédelmi hatóság az általa elrendelt intézkedési kötelezettség nem teljesítése esetén a károkozó költségére elszállítassa az illegálisan lerakott hulladékot.


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.