OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 23., kedd 15:03

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Médiadíjakat alapított az evangélikus egyház

    A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) évente egy alkalommal díjakkal kívánja jutalmazni azokat az újságírókat vagy médiaszakembereket, akik munkájukkal az evangélikus egyház pozitív megítélését segítették elő.
A MEE 2021-től két médiadíj meghirdetését és adományozását valósítja meg: évente egy alkalommal jutalmazni kívánja azokat az újságíró- vagy médiatevékenységet folytató magánszemélyeket, akik olyan világi vagy egyházi médiában megjelent írásművel, televíziós vagy rádiós anyaggal, internetes felületen megjelent médiaszöveggel léptek a nyilvánosság elé, amely megjelenésével az adott évben az evangélikus egyház pozitív megítélését segítette elő. A díjak nem az életművet, hanem elsősorban a jelölt alkotást és annak szellemi értékét kívánják elismerni.
A Bornemisza Péter-díjra jelöltnek nem kell evangélikus felekezetűnek lennie. A jelölt alkotás megjelenhet bármely világi médiában vagy a közösségi média nyilvános felületein műfaji megkötés nélkül. A jelöltek korára és végzettségére vonatkozó megkötés nincs.
Az Írónád díjra olyan evangélikus médiában megjelent alkotás jelölhető, mely megfelel a fenti feltételeknek.
Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Novotny Zoltán újságíró, a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottságának képviselője A díj fővédnökei.
A díjkiírás, a jelölőlapok, a jelentkezés menete és a díjátadással kapcsolatos információk az egyház honlapján érhetők el.
    
     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.