OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 23., kedd 15:14

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Terrorcselekmény áldozata lett tizenkét éve, február 23-án Tatárszentgyörgyön az öt éves Csorba Robika és édesapja! 2008-2009 évi rasszista sorozatgyilkosság hat életet követelt, közösségeket tartott rettegésben. A romákkal megtörténhetett, amit a II. Világháború után Európában már elképzelhetetlennek tartottunk! A hivatalos megemlékezések máig nem épültek be az emlékezetpolitikába, és harminc évvel a rendszerváltás után sem számíthatunk arra, hogy a demokrácia és a jogállam megvédi, vagy garantálja a közösségeink állampolgári és emberi jogainak sérthetetlenségét.

    Elutasítunk minden olyan politikai törekvést, és fórumot amely a romákat és közösségeiket bűnbakká teszi, kiszolgáltatja a cigány ellenes indulatoknak és politikai támadásoknak. A politikai akarat hiánya az egyenlő esélyek és körülmények megteremtésére önmagában tragédia a magyar társadalomra nézve! Szeretnénk felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy több évtizedes mulasztásban vannak, és ideje bizonyítani, hogy roma honfitársaik élete is számít! Generációk, és politikai kurzusok óta egyenlő hozzáférést és egyenlő bánásmódot kérünk a közszolgáltatások terén, a munkerőpiacon, az oktatásban és az élet más területein is! E helyett államilag finanszírozzák a leszakadást, a szociális katasztrófánál tragikusabb következmények felé sodornak. Ma amikor a sorozatgyilkosság áldozataira emlékezünk, akkor a közpolitiai irányvonalakban új erőre, támogatásra lelt szélsőséges eszmék ellen is tiltakozunk a megemlékezés mécseseivel!
    
     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.