OS Országos Sajtószolgálat
2021. február 25. csütörtök
Ismertető


2021. február 23., kedd 16:55

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Nem meglepő, és nem mulatságos: a kormány ismét bebizonyította, hogy szociálisan érzéketlen -

    Kedden több az LMP által benyújtott törvénymódosító javaslatról is tárgyalt az Országgyűlés Népjóléti bizottsága. Sajnálatos módon a kormánytöbbség a szociális ágazat dolgozóinak anyagi megbecsüléséről és az egyszeri bérkiegészítésről szóló javaslatot, illetve a nyugdíjasok helyzetének javítását célzó javaslatot is lesöpörte az asztalról.

Az LMP hosszú évek óta kiáll és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a méltatlanul alacsony öregségi nyugdíjminimum összege (melyhez számos egyéb támogatás is kötött) a jelenlegi 28 500 Ft-os összegről a két és félszeresére, 71 250 Ft-os összegre emelkedjen. A bizottsági elutasítás ellenére is javasoljuk az inflációkövető nyugdíjkorrekciót, hogy ne novemberben, hanem azonnal fizesse ki a kormány, amennyiben a tervezett infláció és így a nyugdíjemelés mértékét 1%-kal meghaladja a valós infláció.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók mellett a frontvonalban harcoló szociális dolgozók továbbra sem kapják meg az egyszeri 500 000 Ft-os bérkiegészítést, hiába sokasodtak meg a második hullám alatt a szociális szektor dolgozóinak feladatai és gondoskodási teendői – ahogy az egészségügyben dolgozóké is. Az ágazat dolgozóinak járvány alatti áldozatvállalása és méltatlan egzisztenciális helyzete is jól ismert, ahogy a kormányé is: egy langyos köszönet jár, 500 ezer forint azonban továbbra sem.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.