2024. április 20. szombat

2021. február 25., csütörtök 10:26

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - A szmog ellen nem lesz vakcina, de azonnali cselekvéssel életeket menthetünk! -

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja határozati javaslatot nyújt be az energiaszegénység és a légszennyezés csökkentése érdekében, és elvárja, hogy azt a kormánypártok is támogassák.

A légszennyezés az egyik legsúlyosabb környezeti probléma hazánkban, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt a rossz levegő miatt. Pár hete az Európai Bíróság is ítéletében megállapította, hogy Magyarország nem teljesítette az uniós levegőminőségi kötelezettségeit.
 Az LMP most komplex megoldást kínálva határozati javaslatot nyújt be az energiaszegénység és a légszennyezés csökkentése érdekében, és bízik benne, hogy a kormánypártok félreteszik pártpolitikai érdekeiket, és a javaslat mellé állnak.

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja