OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. február 25., csütörtök 10:27

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - Reális Zöldek emlékeznek a Vörösmarty téren, 1998. február 28-án tartott akciójukra. A reális zöldek a Vörösmarty téren hirdették a hazugsággal szemben az igazságot.

    1998. február 28-án a Duna – kör által fizetett bértüntetők SZDSZ és FIDESZ politikusok társaságában a József nádor térről vonultak a Kossuth Lajos térre és együtt üvöltötték, hogy "Vesszen Horn!". Horn bűne az volt, hogy a Duna ügyében meg akart egyezni a szlovákokkal. Rogán Antal, 1998. február 25-én (FIDELITAS) a Reális Zöldek postaládájába dobta a kérését tartalmazó levelét, a reális zöldek adja oda a FIDELITASNAK a Vörösmarty teret. A Vörösmarty téren való gyülekezést Lipták Béla javasolta, annak okán, hogy a Vörösmarty térem a rendszerváltás előtt volt tüntetés a vízlépcső beruházása ellen. A reális zöldek Rogán kérése teljesítésére azt kérte fax üzenetben a FIDESZTŐL, hogy négy FIDESZ szakértő és négy Reális Zöldek szakértő egy órán át folytasson a vízlépcsőről vélemény cserét és a véleménycserét négy FIDESZ politikus hallgassa meg. Több vezető FIDESZ politikusra tett javaslatot a civil szervezet: Orbán, Pokorni, Kövér, Deutsch, Áder, meg volt vagy három képviselő javaslatunk. A párbeszédre nem került sor. A Duna vízszint változásának a megszüntetése feltétele Paks II. blokkok elhelyezésének, a földmunkálatok megkezdésének. Lényeges teendők elhallgatása a beruházás kormányzati felelősei részéről, a Törvényhozók előtt a reális zöldek véleménye szerint felveti a bűncselekmény gyanúját.
Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.